среда, 29 марта 2017 г.

VISE SRCE + TACKA SRECE = TIMUS

Sreca. TIMUS je tacka srece u vasem telu. 

Ima u nasem organizmu organ, o kojem vrlo malo pricaju, ali koji upravo mozemo da nazovimo "tackom Srece" ili VISIM SRCEM. Nije tesko ga naci. To je TIMUS. Nalazi se u gornjem delu grudi izmedju srcanog energetskog centra i energetskog centra grla. Ova zljezda podseca na trozubnu viljusku kad je u zdravom stanju. Kad je povredjena ili ostecena onda najcasce lici na leptera ili vedro. Timus u prevodu sa grckog znaci "zivotna snaga". 
U 60-e godine proslog stolecja naucnici su bili zadivljeni kad su otkrili da Timus je organ imunoloskog sistema! I jos najglavniji centralni organ imunoloskog sistema! Sekundarnu ulogu igraju krajnike, limfne cvorove, i t.d. 
Funkcije Timusa. Mnogogodisnja posmatranja su pokazali da od ove roze boje zlezde u mnogom zavisi zivot coveka, a pogotovu zivot malisana do 5 godina. Jer Timus je
Edukativni Centar ubrzanog obucavanja celija imunoloskog sistema (limfocita), koji se formiraju od maticnih celija kostene srdje. Kad stignu u Timus "novorodjeni vojnike" imunoloskog sistema, oni se tamo preobrazuju u T-Limfacite, koji su sposobni da brane organizam od virusa, infekcija, onkocelija i autoimunih procesa. Posle edukacije oni su u podponoj vojnickoj gotovnosti stizu u krv. 
I najintenzivnija edukacija se desava u prve 2-3 godine zivota. A blize 5 godina, kad se stvori citavo "vojsko" edukovanih zastitnika, timus pocine da se gasi. Oko 30 godina njegova funkcija se gasi skroz, a oko 40 godina kod mnogih nema ni traga vise od timusa. 

Timus je organ "Antiage". 
Gasenje timusa medicinske strucnjake nazivaju involucijom ili suprotnim razvojem, makar kod nekih ljudi timus ostaje u nekom obliku. I zasto kod nekih timus ne staje podpuno, kod nekih ostaje, to je tesko pitanje. Mozda stvar u genetskom nasledju, mozda u nacinu zivota.... Ali naucnici tvrde da sto duze timus ostane, to bolje. A sve je zato da timus je sposoban da uspori tok bioloskog sata organizma ili drugim recima - usporava starenje. Tako je bilo u eksperimentu sa 2 pasa. Starom psu je bio implantiran mlad timus, a mladom psu stari timus. Prva zivotinja je vrlo brzo pocela da se oporavlja, poslala je aktivnije i mladje je izgledala nakon nekog vremena. Druga zivotinja se starila na ocima, slabila je, dok nije doslo do smrti......

Zasto se tako desava? Logicno predpostaviti, da stvaranje vojska T-Limfocita nije dovoljno.... 
Timis generise Timicke Hormone, koji aktiviraju rad imunoloskog sistema, povecava regeneraciju koze, podstice brzo obnavljanje celija, .... Dakle, timus radi na ozbiljnom podmladjivanju organizma.
Sada zivimo u takvim energijama, da timus ponovo se aktivira! 
("Aktivacija timusa" - predavanje u okviru treninga "Put Ka Sebi" sa vezbama za aktivaciju i koriscenje nacina za aktivaciju timusa u svakodnjevnom zivotu. Ako zelite da se prijavite na ovo predavanje, ostavite vas komentar ili prijavu u "kontakti")

Sta voli timus? 
kao i svi organe, sisteme i zlezde, a i prosto celije, timus vole protejini (peptide), jer oni su gradjevinski materijal za sve potrebne za funkcionisanje peptide, i regulatorne peptide izmedju ostalog, koji vrlo bitni za regulaciju mnogih funkcija organizma za zdrav zivot (antitela, naprimer). Pozeljnije belancevina zivotinskog porekla (riba, mlecne proizvode, jaja, alge, heljda, pasulj raznih vrsta i t.d)
(Detalnije informaciju mozete da saznate u ciklusu predavanja "Putovanje u dubine naseg tela" u okviru trajnog treninga "Put Ka Sebi". Ako zelite da saznate vise o sebi, prijavite se za ovu temu)
Osim protejinskih dijeta timus vole toplo i termalne tretmane. Njemu obavezno ce prijati sauna, vrele aplikacije, kreme na bazi etarskih ulja, seanse fizioterapije i t.d. 
Ali ne treba forsirati!!!!!
Ako ste krenuli sa vezbama za aktivaciju timusa, treba da sakupite strplenje!!!! I radite to sa profesionalnim nastavnikom  ! Kad ste bolesni i imate temperaturu, vezbe za aktivaciju treba prekinuti! 

Sta ne podnosi timus?
Stresni situacije, galamu, anasteziju i t.d. U stresu timus se steze. I to dovode do pada energije, poremeti se citav rad zlezda u organizmu. Zato u stresu timus nestaje ranije. dakle, ako zelite da ostarite brze samo se nervirate!!! (Setite se toga kad budite naredni put pozeleli da se iznervirate... da li to potrebno vasem mnogo volenom i obozavanom organizmu?) 

Timus odgovara energetskom centru, koje se zove Vise Srce. Vise srce ima simbolicnu boju roze, odgovara za Ljubav Premo Okoline. Vezuje se sa hipofizom. Aktivno Vise Srce blagotvorno deluje na srce i grlo-cakru. 
(Detalnije na treningu "Aktivacija Bezuslovnoj Ljubavi u energetskim centrama i u Visem Srcu", radionica "Put Ka Sebi", ako zelite, prijavite se)

Nekoliko vezba za stimulaciju timusa.
Slabi timus mozete da ojacate sa sledecim vezbama. 

1. DISANJE. Duboki udah.... zadrska disanja, za vreme zadrske lagano pokucati pesnicom u oblasti timusa (15-20 kucanja dok se zadrzava disanje), duboki izdah. (Stabilizacija timusa, napunjavanje energijom..... najbolje rezultate posle stvaranja podpune navike i svakodnjevnih vezba.) - Svako jutro posle budjenja i 3-4 puta u toku dana, 3-4 poteza. Ako budite radili svaki dan, vrlo brzo dobicete nagradu u obliku povecanja zivotne energije i povecanja snaga.

2. Ako vezbate sa Universalnom Energijom, duboki udah bas u timus kroz 3 oko (indigo centar), zadrska disanje u timusu, duboki izdah kroz timus. (u meditativnom stanju). Svako jutro posle budjenja i 3-4 puta u toku dana, 3-4 poteza. 

3. Masiranje oblasti timusa. Ova vezba vam potrebna, kad treba da se opustite. 

4. Najmocni i najbrzi nacin aktivacije timusa je KORISCENJE TRANSFER FAKTORA! To je jedna jedina PRAVA hrana za vracanje timusa u funkciju i njegovu fizicku aktivaciju.  TRANSFER FAKTOR KLIKNITE OVDE

5. Grlite se sto vise u toku dana sa svojim dragim blizkim ljudima! U zagrljaju, kad se priblizu 2 timusa povecava se rezonans vasih energija.... 

Kad vas timus se aktivira vi cete da osetite to vibraciono, bice trenutci kao da ste dodirnuli laganu struju, podize se osecaj radosti i srece. Bitno da se opustite, radite vezbe svaki dan bez ikakvih ocekivanja... Rezultat ce doci OBAVEZNO, kod svakoga u svoje vreme (jer svi smo razlicati). I to je isto rad na sebe, vrlo zahvalan rad!
Ako dozivljavate cesto napad panike, stresa, drugih negativnih emocija, radite ove vezbe, koji ce vas brzo vratiti u zivotni balans. 

Po svakom pitanju:
- individualna konsultacija
- prijava na radionicu
- radionica i trening u vasem gradu
- radionica, trening, konsultacije preko interneta (online)
- ostala pitanja
mozete da se obratite na tel. +381659636300, email: vpchesh@gmail.com

BUDITE ZDRAVI, SRECNI I RADOSNI!!!




Комментариев нет:

Отправить комментарий