воскресенье, 21 августа 2016 г.

Kako sovladati sekiraciju

«Sva tajna postojanja je u oslobadjanju od strahova. Ne plasi se onoga sta ce da bude sa tobom. tvoja buducnost nece promeniti sbog toga, ali sadasnost postane mirnija."   Sidhartha Gautama (Budda)
Sekirajte se za sebe, za svoj zivot, za zivot blizkih vam ljudi? Koliko su sekiracije opravdani?
Как справиться с беспокойствомKad se uzbudjujete sbog ozbiljnih razloga i spremni ste da uzmite sebe u ruke, onda vasem spokojstvu nista ne ugrozava. 
Medjutim, ako brige su se pretvorili u hronicno stanje, uznemirujuce misli zuju u glavi kao roj osa, to vas "paralise" i vo gubite spokojstvo. 
U takvom stanju vi ne mozete da vladate emocijama, da bi dosli do pravilnog resenja. I ne znate kako da zaustavite rast uzbudjenja. Mislite non stop o istom i razvijete "vir" negativnih emocija. Osecate sebe bespomocnim, nagovarate sebe da ne mislite o losem, pokusavate da spolja da izgledate mirnim, nasmejanim, ali nista od toga ne pomaze. 
JA SAM SE UBEDILA I MOZETE I VI! BILO KAKAV PROBLEM MOZEMO DA
PRETVORIMO U ZADATAK I UVEK IMAMO VISE RESURSA ZA NJEGOVO RESAVANJE.
I ako u ovom trenutku bas se nalazite u stanju brige vredice za vas ovaj post. I sad cemo da vidimo: sta se krije iza ankcioznosti i kako je eliminisati.
Zasto se pojavljuje briga. 
Svesno shvatanje problema je vec pola resenja. Odaklje se pojavljuju brige i tamne misli?  

1. Nesbalansirana koren cakra (muladhara, crvena)

Как справиться с беспокойствомKoren cakra odgovara za bezbednost u materialnom svetu. 
Ako zivite u strahovima, brigama, onda prvi energetski centar nije u redu. Muladhara jos centr , koju odgovara za vezu sa predcima. Vecina porodicnih programa se prenose od predaka ka nama. Nasljedujemo to. I odavde je drugi razlog briga.  

2. Porodicni, nasledni programi

Ako u vasoj porodice predci su brinuli sbog sitnih razloga, najverovatnije ste nasledili takvo ponosanje nesvesno. Sekiracija za vas je prirodna. (ako pronadjite i shvatite to, vec ste napravili veliki korak ka oporavku od briga ) Bitno paziti sada na brige i sekiracije i u trenutak narednog "napada" pitati sebe: "Da li je to zaista moj osecaj?" Sa vremenom naucite da pravite granicu izmedju sopstvenih misli i mislima, koji ste navikli da cujete u porodice od blizkih ljudi. Mozda reagujete sbog navika?
3. Strah ponavljanja iskustva proslosti
Ako u vasom zivotu (ili u zivotu rodjaka/prijatelja) u proslosti se dogodio tragican dogodjaj , vasa memorija ce vama redovno dobacivati alarmantne uspomene. Vasa memorija stalno se plasi necega (ako idem tamo, ili ako "on" "ona" ide tamo, nesto ce se desiti lose.... ) To je jedna od prirodnih funkcija samozastite. Medjutim, ako ste bez veze navucite na sebe se nesrece, koji se desili sa njekim, vama je obezbedjena paranoja. 
4. Zelja biti "dobrim"
Jedan od razloga briga o blizkim ljudima je potreba "biti finim(om)" To se odnosi vecinom zenama. Od detinstva nas navikavali da budemo "poslusnom, finom devojcicom". 
Poslusna devojcica treba da brine o bliskim ljudima
Poslusna zena treba da brine o muzu
Poslusna majka treba da brine o detetu 
Poslusna kcerka treba da brine o starijim roditeljama
Poslusna radnica treba......... I tako do beskraja....
U dubini podsvesti cvrsto sedi ubedjivanje: ako ne pokazujes svoju brigu, ako ne reagujes brigama i sekiracijom na njihove probleme, kakva ste onda (majka, kcerka, radnica, drugarica i t.d)?
Razmislite! da li je zaista treba ovakva briznost, sekiracija vasim blizkim ljudima?
Ako ih volite, mozda treba pokazati ljubav necim drugim? Naprimer poverenjem... ili postovanjem.... ili prihvatanjem.... ili..... ?

5. Izlaze stare emocije

Posle 2012 god. je pocela doba prelaza planete iz 3D u 5D. Zemlja pocela da se oslobadja od starih energija. A mi smo poceli takodje da se oslabadjamo od starih nacina reagovanja na stvari (zeljimo ili ne, svesni smo ili ne). Ako vec radite sa sobom, i dosta ste se oslobodili briga i sekiracija (iluzornih, vestackih i laznih), ako ste pronasli razlog i oslobodili se njega, a panicke napade jos se desavaju, onda to izlaze stare emocije iz dubine podsvesti (ili mozemo da kazemo - vraca se bumerang dogodjaja)
Mi smo multidimenzionalna stvorenja. Svesno se nalazimo u svim vremenama istovremeno. U nasim rukama promeniti svoj odnos prema raznim vremenama (proslost, sadasnost, buducnost), prihvatiti strahove, brige, i dozvoliti njima da nas napuste. (Ako tesko licno da to uradite, mozemo zajedno) 

U cemu je vrednost i skodljivost briga?

«Ako ima lek, onda nema o cemu da se brine... Dosta da ga uzimate.  Ako nema leka, zasto treba brinuti? Briga samo pogorsava bol..."
Как справиться с беспокойствомDalaj Lama XIV
Strah na nivou instinkta prezivljavanja igra vaznu ulogu u zivotu coveka. Bez nega nije moguce u trenuci realnoj opasnosti. Ali, ako je nema, stanje sekiracije i straha bukvalno truje zivot. 
Narusava se unutrasni balans i harmonija. Na brige i sekiracije se trosi puno energije, i to udara jako po opstem stanju organizma i zdravlju i po strateskim zalihama zivotnih resursa coveka.  
Kad brinite o svemu, onda salite poruku u Univerzum o svom nepoverenju zivotnim procesima. Dakle na taj nacin gubite podrsku Visih Snaga i ostajete jedan na jedan sa svojim strahovima (o tome pricamo na predavanju "Vibracije" i "Hemija emocija")
Kako razlikovati predosecaj od sekiracija. 
Predosecaj (intujicija) - osecaj dogodjaja. Vi kao da znate, da ce se desiti NESTO.... Vi prosto znate i ne vrtite ovu misao u glavi konstantno, a u duse se cuva Mir. Predosecaj je - ZNANJE. 
Kad vi izmislite neki dogadjaj i stalno te misli vrtite u krug u svojoj glavi, jos i pricate o tome non stop, samim tim razvijate vir dogodjaja, i samim tim privlacite (tvarate) dogodjaj. A unutra vas sve vri od sekiracija. I to je onda panicki napad. Vi dugotrajno vrtite "losi" misli i plus jos ulazite u njih "losi" emocije.
Kako spreciti panicki napad?
Sada znate razlog i skodljivost briga. I ako zelite da sprecavate to stanje, koristite neke od nacina (ima inh vise, i pricamo o njih na radionice "Majstor Zivota" u detaljima) 

1. Poradite na koren cakre. 

Diagnostirate prvi energetski centar (kakav je od prirode). Regularno posmatrate na njegovo stanje. 
  • Koristite vezbe ZAZEMLJIVANJA
  • Balansirate centar uz pomoc vezba BALANSIRANJE CAKRE
Moguce da vec u takvim vezbama vase brige i sekiracije ce se rastvoriti. Ja sam u svom iskustvu koristim vise nacina istovremeno. Deljim svoje iskustvo na praktickim vezbama radionice Majstor Zivota. 

2. Budite svesni

Как справиться с беспокойствомSvesnost  drzi vas u stvarnosti. Vi se ne vracate u proslost i ne trcite u buducnost. A oni su izvori mnogih strahova i sekiracija. PRIHVATANJE slobode voli i izbora svakoga, cak i odlazak u drugi svet po Bozjej Volje, skracuje mnogo kolicinu panickih napada.
Ovo tesko shvatiti svesno, li moguce je. I u tome bas pomaze Zivljenje u Sadasnjem Trenutku. Niste vlasnik nekogo, i nemate vlasnika svog zivota osim vas Samih. 
U tome pomaze promena modele ponasanja od "Zrtva-Tiranin-Spasilac" na "Gazda Svog Zivota". I to vam pomoze da se vratite u sadasnost i da cenite i uzivate u svom zivotu takvom kakav jeste! Gazda svog zivota uvek je svestan - na nivou DUSA mi smo uvek ostajemo u vezi. 
"Zrtva-Tiranin" stvara energetsko povezivanje, samim tim gube zivotnu energiju i stvara razlog za vestacke sekiracije i iluzorne brige. 
Zahvaljujete Univerzum za sve sto imate i uzivajte u trenutku!
3. Smestite fokus paznje na prijatno. 
Naucite se da odvlacite svoj um od briznih misli, da menjate pravac misli u pozitivnu stranu. Ne dajte emocijama da vladaju vasem svescju. Kad najidje prva brizna misao samokontrolom brzo pokusajte da promenite fokusiranje na nesto prijatno, na ono sto vas raduje. Idite i uradite nesto. Bezdejstvo vise izaziva brizne misli. Izaberite neko aktivno zanjimanje, koje ce zauzeti svu vasu paznju (kucni poslovi, sport, umetnost, priroda + meditacija - sve sto znate i sto ste naucili za vreme rada sa sobom)  Glavno dozvolite sebe odvuciti paznju i ne brinuti o tome sto vi prekinite da brinite neko vreme. 
4. Izdisajte brigu
Как справиться с беспокойствомSkoncentrisite se na fizickim osecajama i odredite u kom delu vaseg tela se nalazi briga. Duboko disite kroz taj deo. 
- na udahu zamislite kako ovaj deo se napunjava isceljujucom energijom. 
- na izdahu brizni misli napustaju telo i van auri se transformisu u svetlost 
(Vise praktickih vezba na radionice Majstor Zivota)

5. Pratite misli

«…pocinite da zapisujete svoji misli - sve sto ulazi u glavu. Ne menjajte ih. Cak i ako oni se vam ne svidjaju. Ovaj papir ne treba pokazivati bilo kome. Zapisujete 10 min. Kad budite posle procitali belezku sa vasim mislima, nemojte da se cuditi ako pomislite da taj tekst lici na beleske ludog coveka......" Oso "Naranzesta kniga" 
Kad se pojave brizni misli, ne terajte ih, a prosledite. Nemojte da se borite sa njima, jer to ce pojaciti vasu brigu.  Zamislite svoji misli kao oblaci, koji plutaju po nebu. Opustiti se i pratite ih bez procenjivanja...

6. Zamenite brizni misli na pozitivni afirmaciji

Как справиться с беспокойствомVi ste tvorac svojoj realnosti. Sve o cemu misliti, desi se... 
Koristite papir. Na svaku negativnu misao smislite suprotnu pozitivnu. I cim se pojavi losa misao, zamenite je. Ako to uradite vidicete, kako ce promeniti vas zivot.
- Zivot je kao duga. Svaki dan me doceka novim bojama
- Ko je nasmejan taj je srecan 
7. Kako deluju na bliznih vasi brige.
Razmislite kako vasi brige realno pomazu vasoj dece, voljenim osobama? NIKAKO!
Vi trosite energiju, koju bi mogli da koristite za oporavak svog resursa ili za pravu brigu o njima. Losim brigama i strahovima stvarate prepreke na svom i na njihovim putevima i kvarite svoje i njihovo raspolozenje. Zar vi to zelite? Iscrpljujete sebe i pogorsavate osecaje, dovodite sebe do oboljenja: hipertenzija, bolesti srca, cir na zelucu, autoimune procese i t.d. Ako zaista volite svojih blizkih, zamenite brige prijatnim uspomenama o njima. Salite im ljubav i oni ce da osete vasu ljubav, koju njima salite. Secajte se i sebe u visokom stvaralackom stanju, i taj osecaj ce oterati brigu. 

8. “Gde god se nalazim, tamo je mesto mojoj snage”

Na nasim radionicama Majstor Zivota korak po korak se ucimo da stitimo sebe, da stvaramo svoju bezbednost i stitimo svojih blizkih. Ulepsavamo svoj zivot. 
Kad se predate svojim brigama, rusite sebe iznutra, lisavajte sebe pomoci. U takvi trenuci gubite vezu sa duhom. A u njemu je istinska snaga. PAMTITE TO!
Kako vi resavajte svoje brige? Bice nam drago da podelite svoje iskustvo! 

Комментариев нет:

Отправить комментарий