воскресенье, 15 октября 2017 г.

MOJ PUT KA SEBI. 3 DEO

5 gresaka, koji pravimo na putu duhovnog razvoja.
Cujemo iz raznih izvora da treba da se oslobodimo od svega, sto ne sluzi nasem visem blagostanju.
Neko to shvata bukvalno i pokusava da se oslobodi od sto vise "smeca" u obliku laznih negativnih uverenja, stereotipa, trauma proslosti i slicno.
I naravno da nije moguce SVE ocistiti, SVE promeniti i SVE izbrisati. Jos nismo stigli da se oslobodimo starog smeca, kojega smo svesni, a na povrsinu svesti su isplivali nove blokove, a i stvorili su se nove u trenutnom zivotu. I tako mozemo u ciscenju da provedemo zivot bez odmora.
Sa jedne strane ako treba i to je dobro. Neko cak i bira takav zivot da bi ocistio sebi put za sledecu inkarnaciju.
Ali treba pamtiti sbog cega smo dosli ovde. Prosto da zivimo zivot i da osecamo ga svakom celijom, da uzivamo.
I sada cemo da pogledamo na greske koji pravimo (neko vise, neko manje) kad pokrenemo PUT KA SEBI.

1 greska. Usmirenje ka idealu.
Ili
perfekcionizam u sferi duhovnog razvoja.
Ako ste nakloneni tome onda znajte da to jako smeta na vasem putu!
Na prvi pogled, sta ima lose, kad se trudis da sve odradis na peticu?
Ali opasnost perfekcionizma je u tome, da to vodi ka odugovlacenju, ka strahu premo pocetka neceg novog, a uz to i odkaz od napredovanja i razvoja.
Da li ste primecivali kod sebe da sve vise zelite da ocistite prostor od starih stvari, od nepotrebnih vise uverenja i negativnih programa?
Ako ste vi makar jednom osetili razliku izmedju Zivota u stanju zrtve i Zivota u stanju Tvorca, makar jednom shvatili da sve zavisi od Vas, vi cete uvek da osecate potrebu da sklonite sve, sto vas ne zadovaljava u zivotu.
Vi secate sve vase komplekse, gledate na citav zivot i vidite, sa cim treba da poradite. I pocinite Dejstva. I to vec govore o odgovornosti u odnosu premo posebnim postupcima i zivotu u celini.
Ali sta se desava sa zdravljem, sa raspolozenjem?
Na sta pocine da lici vas zivot, kad vi pocinite da skacite od jednog treninga na drugi, da citate gomilu kniga, da primate bilo koju informaciju na ovu temu?
Dobro je ako vi dajete sebe vreme za shvatanje i analiziranje informaciju. 
A ako zelite instant variantu i mislite da sve tehnike ce vas promeniti preko noci i koristite sve istovremeno bez odmora....... Sta onda? Umor, depresija, stres, nervoza, oboljenja i ostalo.............
(Detalno pogledajte jos jednom "Kako olaksati stanje transformacije" OVDE....)

2 greska. Zavisnost od transformacija
Kad krenite da resavate sa uspehom pitanja, probleme, situacije, koji odavno zeleli da resite, ali nikako niste mogli u stanju "zrtve", osecate sebe Pobednikom!
Jos vise pocinite da citate knige, da posecate treninge, da primenjujete prakse, vezbe, i ostalo.
Jedno po jedno ulepsavate razne sfere vaseg zivota, cistite se, oslobadjate se od negativnih emocija, lomite ogranicenja, dobijete mocna shvatanja, osecate pomoc Visih Snaga, duhovno evoljucionirate.
Sve  to je dobro, ali postoje opasnost da covek lako se uvuce u zavisnost od transformacija... Bolje reci nije bas od transformacija, kao procesa, nego od osecaja , koje dobijes kad tvoj rad se zavrsi Pobedom. Pojavljuje se zelja da dobijes taj osecaj jos, jos i jos.... I zaboravi covek, da on je ipak pobednik.... Pojavljuje se sigurnost - JA sve mogu! Onda zelis jos vise uspeha, jos vise izuma i t.d. I uz to nestaje osecaj pravog zivota u pravom trenutku OVDE i SADA. Brisi se cilj, sbog kojeg uopste je bio lansiran ovaj proces. Stalne transformacije iscrpljuju telo i dusu, sto povlace u podpuno suprotan pravac, jer dovodi do negativnih osecaja, negativnih emocija (uznemeravanje, stres, umor), cak i do bolesti. I vec nije u pitanju nikakav uspesan rezultat..... U pitanju vec tako zvano "sagorevanje".
Ako ste prepoznali sebe u navedenom primeru, pitajte sebe:
- kakav je bio moj cilj u pocetku procesa?
- Sta sam zelela da dobijem?
Ovo ce vas poterati da razmislite o trenutnom stanju i o vracanju Sebi i svojim ciljevima.

3 greska.  Shvatanje duhovnih vezba kao cilj (druge rade i ja cu, ovo je sad u trendu i t.d.), a nije kao sredstvo resavanja Svojih zivotnih problema.
Duhovna i meditaciona praksa osim efekta transformacije ima osobinu povecavati nase vibracije. Posle meditacije uvek se osecamo bolje, lakse nego pre. Bila koja meditacija se radi sa odredjenom ciljom. Neko zaboravlja o tome i rade nekoliko meditacija za redom. A posle se cudi da u njegovom zivotu je haos i zbunjenost. Odjednom u nekoliko oblasti zivota se otvara po nekoliko neresivih problema ili se pojavljuju situacije, koji pokazuju nove teske zadatke. I vi nemate pojma, sta cete da radite sa tim. Hteli ste da podignite sebe, da povecate osecaje, da olaksite zivot, a umesto toga je haos.
Zato pre sto krenite sa nekom praksom dobro proucite za sto je namenjena, koji cilj mozete da postignite. Odredite sebi, sta konkretno cete da dobijete na izlazu, i samo tada donesite odluku da li cete da iskoristite sada ili kasnije.

4 greska. Uporedjivanje sebe sa drugima.
Mnoge se trude da se trce za drugima i uporedjivaju svoje uspehe sa uspesima drugih. (Stereotipsko ponosanje, koje ima duboke korne iz detinstva)
"Ona je procitala toliko kniga, a ja jos ni jednu"
"Ona pohadja vec na treci trening, treba i meni"
"Evo koje rezultate on je postigao, i ja zelim isto" i tako bez kraja...
Svako ima SVOJ UNIKATAN PUT, svoj potencial, svoju kolicinu resursa za prikupljanje iskustva u necem, svoje zelje, svoju zalihu energije! (A i svoj karmicki zadatak.....)
Ako kod jednog posao se radi lagano i uspesno, kod drugog to moze da ide tesko i dugo.
Kad vi uporedjujete sebe sa drugima, vi se gubite u zivotu. Vi gubite sopstvenu individualnost, ponistavate vrednost svojih rezultata, i prosto ne primecujete rezultata u trke za drugima.
Nigde nece da pobegnu knige, treninge i slicno.... Ako pocinite da zivite osecajama Duse i Srca, oseticete da Dusa zeli, i vi obavezno cete da dodjite do neobhodne informacije, cak i informacija ce sama da dodje do vas, kad pocinite da vibrirate na istim frekvencijama. (Ucitel dolazi, kad ucenik je spreman)
Idite svojim putem
Slusajte svoje srce
Naucite se da se radujete tudjim uspesima
Onda u vasoj Duse uvek ce biti mir i spokojstvo! I bice vam lakse da menjate SVOJ zivot na bolji.

5 greska. Osudjivanje sebe za padove.
I ovde je kriv perfekcionizam. Ako sam izabrala svestni zivot, onda treba uvek da se radujem, da budem zahvalna, da budem u svemu zadovoljna, da budem uvek u balansu i t.d.
Na planeti Zemlja postoje redke pojednci, koji zive u 100% harmonije, koji non stop osecaju smirenje i zadovoljstvo!
Mi zivimo u drustvu, imamo svako svoje okruzenje, i treba se uciti da prihvatati sebe i ljudi oko sebe u raznim stanjama.
Od detinstva se ucimo da nije dobro pokazivati svoje negativne emocije. I malo ko zna, da zadrzavati ih u sebe JOS GORE! To ne znaci da treba ih izrucivati jedan na drugog (a u stvari se tako i desava na kraju krajeva.
Primer. Skoro sam pricala sa zenom, koja je bila iznervirana sbog kasnjenja, ali videla sam, koliko se ona trudi da bude fina, da ne pokaze ove emocije, jer je zena jako inteligentna, obrazovana i vaspitana. Kad smo poceli da pricamo o tome, sto ne treba zadrzavati kod sebe negativne emocije i o nacinima oslabadjanja, o vezbama, ona je priznala, da cesto izruci sve, sto je skupila na dete, kad "nju iznervira svojim ponosanjem" .... (To je druga tema i ima tu dosta sto mozemo da izanaliziramo i da pocinemo da se menjamo). I ona je shvatila poentu svega toga posle dugog razgovora! I shvatanje sustine je vec prvi korak ka Miru u Duse!
Treba se uciti tolerantnosti PREMO SEBE u vreme padova i distruktivnu dobu.
(na ovom blogu mozete da pronadjite dosta materiala na tu temu.
Ucimo se SHVATATI, Prihvatati i Upravljati svojim emocijama na radionice PUT KA SEBI)

U dobu, kad na nasu planetu stizu mocne talase kosmicke energije mi posebno izlozeni razlicatim negativnim stanjama. Neko vise, neko manje. Svi smo na razlicatim nivojima Duhovnog rasta. I neko moze jako dobro da iskontrolise svoj pad u stanje zrtve, a vi jos uvek ne mozete. ne uporedjivate sebe sa njima i ne osudjivate Sebe. Prihvatite to normalno, kao deo Vaseg Puta.
Svako ima svoji okolnosti, zivotni lekcije, teret proslosti... I mi se ucimo da Prihvatamo i da Resavamo Svoje negativne emocije. 
A zivot nam namerno sale izazov, postavlja nas u ovakve situacije (setite se bumeranga i pitajte sebe: "Koje stvorio ovakvu situaciju? Koje odgovoran za bumerang, koji se vratio sa novom snagom? Ko ce resiti ovu situaciju? ...." I Samo MI treba da resimo ovu situaciju NA NOVI NACIN, koji se pojavio kod NOVOJ VERZIJE JA.

Dosta smo pricali o tome i ja cu da ponovim jos - Duhovne Vezbe nije poklanjanje modi ili samocilj. Nemojte da zaboravite da zivite obican zivot! Stvorite naviku da UZIVATE U SVAKOM TRENUTKU U SVESNOM SHVATANJU ZIVOTA I STANJU TVORCA. To je jedini cilj koriscenja Duhovnih Praksa. Sve sto je bitno unutra Vas i uz vas. 
U tome je mudrost i smisao Zivota......
Prosto neko jos u to ne veruje.
Zelim vam puno srece , pozitivnih rezultata, uspehai pobeda - Velikih i malih na PUTU KA SEBE!

Pridruzite nam se,
Pokazite svojim komentarom da ste zivi, bice mi draga vas zahvalnost! Tako kap po kap cemo da ulepsimo svet oko sebe!
HVALA OD SRCA ZA TO STO PROCITALI OVAJ TEKST DO KRAJA! 
Pitanja, individualni konsultacije: +381659636300 (viber, watsup)















Комментариев нет:

Отправить комментарий