среда, 19 сентября 2018 г.

5 FAKTORA, KOJI BLOKIRAJU IZVOR MOJE SNAGE.

Kad imamo otvoreni pristup izvoru licne snage, mnogo u zivotu je lako. Osecam zadovoljstvo od zivota, delimo se energijom sa svima, ko ulazi u polje nasih vibracija. I kad izvor unutrasnih snaga je blokiran, onda sve se cini mracnim, tuznim, a obicne svakodnevne zadatke se dozivljavaju kao naredna prepreka. Nema vise decjeg osecaja radosti, koci, i uz to se gubi i osecaj sreci.
ZASTO se to desava?
Da li mozemo da vratimo izvor i snagu?

KAKO mozemo da to uradimo?

5 faktora, koji blokiraju izvor licnih snaga.

1. NEZNANJE SVOJIH ZELJA
Kad osoba ne zna sta hoce, takvom osobom lako manipulisati pritiskom javnog misljenja, reklame, televizije. Na taj nacin se
formiraju "njene" zelje, koji nisu istinski, nisu njeni. Neko vreme te zelje nekako se poklapaju sa osecajem u duse i osoba se oseca sebe srecnom. Ali unutrasnje nezadovoljstvo se skuplja i raste. Cini se da je sve u redu. Ali kao da nesto fali.... (poznat osecaj?)
Kad mi ignorisimo svoje interese radi tudjih ili iz drugih razloga, mi ne idemo svojim putem.
A mi smo rodjeni da bi ziveli SVOJ zivot i da bi otkrili maksimalno SVOJ potencial. Kad to ne radimo, mi odlazemo SVOJ zivot na kasnije i mogucnost videti na sto smo sposobni. Nije fakt da svako to radi sa svojim zivotom. Ako citate ovaj blog i slicno vec ste u razmisljanju o tome, ko ste vi i kako zivite. Ali verovatnoca da u nekim zivotnim sferama  postoje "bele fleke" ipak prisutna.
Pronadjite sferu vaseg zivota (odnose, naprimer) u kojoj ste sklonili u pozadinu svoje interese ili ne mozete da nadjete vreme za to i pocinite da radite nesto po tom pitanju. Pitajte sebe, zasto sebe ogranicavate, zasto odugovlacite realizaciju svojih zelja.
Vasa snaga se nalazi u odlucnosti da izjavite svoje i da dozvolite sebi da uradite ono, sto zelite, cak i u trenutku ne vidite u tome nikakvog prakticnog  smisla. Ohrabrite se. To je put ka upoznanju sa sobom. 
Na nasim radionicama PUT KA SEBI vi cete da se setite sebe istinskog (sta volite, sta vas zadovoljava, sto ste vec zaboravili) i oni ce pomoci vam da upoznate sebe i da vratite svoje iskrene osecaje. 

2. Neprihvatanje sebe. 
Jos jedan faktor, koji blokira pristup izvoru lisne snage. Dok ste zauzeti pronalazkom mana kod sebe vas zivot prolazi. Stanite. Postavite tacku u tom pitanju: vi ste vec ovakve, kako to treba sa svim manama i vrlinama i bubama u glavi. I dok se kopate u sebi, ih postane jos vise. 
Znam po sebi, koliko god se borimo sa tim manama i bubama, nika nije dosta i ne povecava ljubav premo sebi, jer vektor paznje nije usmeren u dobrom smeru.
Zato prihvatite sebe i opustite se. 
(Radionica PUT KA SEBI "Filtere za mir u duse" nauci vas da prihvatate sebe)
Mislite da mani su vasa slabost? NE! Prosto vi gledate na nih u pogresnom rakursu. Svaka mana (izgleda ili karaktera) ima suprotnu stranu. Probajte da je pronadjite i razvijate je. 

3. Naklonost samokritike. (Sindrom poslusnog deteta)
Kad covek krivi sebe, grdi za promasaje, on oduzima sam od sebe snagu. Blokira sebe, zakljucava sebe u zatvor. U svakoj greske sakriveno iskustvo! I umesto unistavanja sebe razmislite, cemu mozete da se naucite od greske. Onda kroz greske vam ce se otvarati novi mogucnosti na vasem putu. 
Naklonost kriviti sebe govori o perfekcionizmu, a to je zelja uraditi sve na peticu! Ali u zivotu nama savrsenstva. I ako bi svi radili sve na "5", onda ne bi bilo nikakvih otkrica i svet ne bi upoznao toliko talentovanih i uspesnih ljudi. 
Prestanite da trosite bez veze svoje snage i unistavati sebe optuzbama. Okrenite tu energiju u smer razvoja.

4. Zavist, nepoverenje u svoje talante. 
Ljudi imaju naklonost da uporedjivaju sebe sa drugima. Tudjim talantima se dive ili zavide a svoje ne primecuju.
Svako ima vrline i unikatni kvaliteti. Prosto treba malo se potruditi da pranadjete ih kod sebe. 
zavist ili opozit - divljenje su indikatori da covek ima resurs za otkrice tog kvaliteta, crte karaktera ili talenta, na koji on zavidi/divi se ili cak i boljih. 
Kad uhvatim kod sebe takve emocije, vezbam na potraznje kod sebe slicnih kvaliteta i trudim se da napravim svoju snagu na dejstva po njihovu otkricju. Ponekad ovo se pretvara u uzbudljiv proces. Imamo nacin da vam pomognemo da se vratite sebi i da probudite kod sebe talenat, vestine, sposobnosti, koji spavaju. 

5. Prenos iniciative drugim ljudima.
Da li ste doziveli situaciju, kad trebali ste nesto da uradite ali strah vas je terao da preporucite to drugima? Jeste onda se osetili olaksanje. Ali razmislite, da li uvek u takvim situacijama trebalo da date iniciativu drugom coveku?
Sa tim ste dali svoju snagu, jer znali ste u dubini duse da mogli ste da uradite to sami, cak ste zeleli. Ali strah vam je smetao. 
Strah i diskomfor je svetionik , koji pokazuje pravac za vas razvoj. 
Kad prebacujete resenje pitanja na drugog coveka vi gubite svoju snagu i kocite svoj rast.
Ne treba davati iniciativu drugim ljudima, ako osecate potencial kod sebe. Kako cete to da saznate ako ne probate? Prihvatite svoje ideje, dajte im da zive, pocinite da kreirate i da unapredite ih. 
Ucestvujte u nasim radionicama i oslobodite svoju energiju , koju ste ranije trosili na sakrijanje vaseg potenciala. 

Pitanja, individualne konsultacije
Tel. +381659636300 (viber, whatsapp)
- Skype: Vera Chesheva. 
- email: vpchesh@gmail.com

Hvala na paznji!
Vas personalni pomocnik za prakticno ostaranje pozitivnoj transformacije u realnom svakodnevnom zivotu Vera Chesheva..  

(Oprostite na gramatickim greskama u tekstu, jer srbski nije moj materni jezik, pisem spontano od srca!)




Комментариев нет:

Отправить комментарий