среда, 9 марта 2016 г.

Koliko kosta nepostovanje muza?

Svima zenama. 

Zasto zabranjeno ne samo lose govoriti o muzu, a i misliti? 
Ima takva recenica "Kako zena misli o muskarcu, takvim on i postaje. Cudna stvar. Tako uvek se desava. I nista ne mozes promeniti u tome. To je nekakva tajna! Razumete? Snaga zenskoj misli toliko jaka i ona tako tanko deluje, da nista ne mozes sa tim da uradis. Ako zena misli da muskarac je  nistavnost, on zaista postaje nistavnost. Sa druge strane, ako zena misli: "Super! Bas ovakav muskarac mi treba. On je moj covek", muskarac pocine da cveta, pocine da se menja na
bolju stranu. Razmislite o tome. 
Sada cemo zajedno da razmislimo. 
- On je nesrecnik
- Ne treba mu verovati
- On nije sposoban za nista
- On je gubitnik
- Ja zasluzujem boljeg
- On treba da se menja
- On ima puno mana.
Ovaj spisak moze da bude beskonacan, ako se ne zaustaviti na vreme. I ovim spiskom zene stalno se delje sa majkom, drugaricama i naravno stalno vrte u svojoj glavi. 

Zasto zene to rade?
Nama se cini da mi mozemo njega promeniti i onda odmah ce se promeniti nas zivot, a posle postanem dobrom, neznom, volecu ga. Samo neka on prvo prestane da igra sa racunarom, pocine da zaradjuje toliko, koliko ja hocu, pozove me tamo gde ja hocu, poklone mi nesto (i t.d). neka se on menja. 
Dakle: vrtimo lose misli o njemu i ocekujemo njegovih promena. Zasto? Samo za to sto smo se zaglavili u detinstvu i ne zelimo da gledamo na sebe i svoj zivot. Ovo je vrlo naivna masta, misliti, da ako muskarac popravi svoje mane, ja cu da budem srecna.  Zaustavljenje na manama drugog coveka oduzima energiju, vreme, volju, drze na istom mestu i smeta resavanju sobstvenih problema (zadataka), radu sa sobom. Paznja na okrivljenju drugog zatvara PUT KA SEBE, i osoba vise ne moze da vidi SEBE. 

Medjutim na svoje mane i probleme gledati mnogo mnogo teze i bolesnije. Jer ako biti iskrenom sa sobom, treba ove mane i probleme popravljati. Zato mnoge zene lakse i bolje se bave popravljanjem mana muza, lakse njoj se zaliti drugima na njegove mane i dobijati odobravanje, saglasnost okruzenja. Ja sam dobra, on je los.  
Ogovaranjem muza stavimo sebe iznad nega, racunamo da smo bolje i pametnije. Ne znamo kako zasluziti paznju. Nedostaje nam sopstveno priznanje. A kad stavimo sebe iznad nega, samim tim dobijemo kao odobravanje.
Znamo da ne treba kritikovati muza i pricati o njemu i njemu lose. Nas uce o tome casopise, knige za razvoj licnosti, internet i ostale izvore znanja. Da on ce da ode, da nadje ljubavnicu i t.d. Ali kad osecamo lose, ne razmisljamo o tome, ne secamo se. Treba nama da izlijemo negativu. Ne mozemo da drzimo to u duse i trazimo na koga da izbacimo. 
Zalimo se i osudjujemo svog muza, za to sto sbog negativnih misli imamo pad energije i zelimo da nas neko podrzi, pozali. A svoje unutrasnje snagu i oslonac nemamo. I ne znamo sta da radimo sa osecajem nemoci. Ne znamo kako samostalno da promenimo zivot. I zato idemo da se naslonimo na drugih sa nadom da oni ce promeniti nas zivot. Vrlo naivne i decje zamisljenja. Zar ne?  
Ako se zalimo na muza mami ili drugarice, trudimo se da se opravdamo i dobijemo njihovu podrsku i solidarnost (kakav kreten! - ???) Ovo je decje samozavaravanje. 
Kad govorimo njemu ili o njemu da je tako los, podsvestno zelimo da mu osvetimo za to sto nije ucinio nas srecnim. Samim tim zaustavljamo i blokiramo tok energije ka muzu i ne podrzavamo ga. "Los si i neka ti bude lose!" A kad on ne uspeva nista da postigne, da stvori, mi jos vise se ljutimo i vredjamo se. I upadamo u zatvoreni krug.
Do cega ovo dovode?

Kad zena govore i misli o muzu lose, ona ne postuje ga, ona se udaljuje od nega u mislima, ona ne podrzava njega energetski. On je u dubokom padu. Posao ne ide, novas se ne zaradjuje, on moze da pocine da pije alkoholna pica, a zene jos vise se ubedjuju da su u pravu da on ne zasluzuje postovanja. Mi ulazimo u zacarani krug. A muskarac nema snage u ovoj situacije nesto da promeni. 
Ako se ne zaustaviti, u tom krugu uvek se nadje razlog za kritiku. Ovo je opasna praksa: mislimo lose, lose pricamo mame, drugarice i jos vise ubedjujem sebe da sam u pravu, samim tim unistavamo ne samo odnose, nego i samih sebe. 
Ovo  narusava nervni sistem, ocvrscuje zensko srce, truje dusu, prljavi telo negativom i zlom. I jos zena to cuva, gaje i prenose drugima! 
Negativni misli oduzimaju ogromnu kolicinu energije. Zensko ucesce, zenska energija, zensko odobravanje za muskarca je gorivo za sve dostignuce i stvaranja. Kad zena lose misli o muzu on nema sanse da postane uspesan i da bude dobar za vas. 
Zene, koje ne postuju svog muza, pokazuju to i deci. Sada odgovorite na pitanje: 
Vasa majka je postovala vaseg tatu? 
kako to shvatili? Prosto osecali?
Deci ne treba nista objasnjavati i pricati. Oni uvek znaju to. I ako vi ne postujete svog muza, oni...: 
- Losi u skoli, jer na takav nacin oni protestuju 
- Ne slusaju vas, grubi su premo vama. 
- Rade sve naopako, vezuju se sa losim kompanijama, osvajaju skodljive navike
- Oni ne mogu stvoriti dobre odnose dalje. (Primera ima koliko hoces u zivotu!!!) 

Nepostovanje muza ima visoku cenu! 

Kad pricate o muzu i vasim "losim" odnosima drugima, dobijete savet 
- "nije za tebe", 
- "zasluzujes boljeg", 
- "treba da se razvedes". 
Mozda ima istine u tome.... ALI...... u ovim sudjenjama vi ne slusate sebe, ni svoje srce!!! Vi slusate tudjih ljudi!!!
Kad vi ogovarate muza sa mamom, samim tim vi cuvate "pupcenu vrpcu" sa njom, ostajete dete. Idite protiv muza, povezujete se sa mamom. U nekom smislu izdajete ga. Mama uvek ce pozaliti svoje dete i izgrdi krivaca. Ali sta cete vi da dobijete? Vasa majka prestane postovati vaseg muza. A posle vam ce trebati da se potrudite da povratite njegov autoritet i status. Budite iskreni. Ako on je los, raskinite sa njim i vratite se da zivite sa majkom.  
Vi se podelili sa drugaricom u nadi da dobijete podrsku i odobravanje sa njene strane. Detali vaseg razgovora ce krenuti dalje iz usta u usta, uz put i o vama ce da se prica. I vase ime nece ostati dobro. Da li treba  se baviti time? Ili vi mislite da drugarica ce cutati kao partizan? 
Kad vi govorite lose o muzu, mislite da ste bolji. Vi gajete svoj ponos. Kad zena lose prica o muzu ona cepa nevidljivu vezu i pocine da zivi poseban zivot. Posle zapitujete? Zasto? Zasto se ne slozili odnosi? Zasto smo se pretvorili u tudje ljudi? 
Kad krivite muza, podsvesno provocirate ga na lose ponasanje. Znaci ne treba vam da bi se on menjao? Koga onda da okrivite? 
Bilo koji losi misli muskarac ocitava, on razume da on za nije vise muskarac snova, da on za vas vise ne znaci nista, vi ga vise ne volite, on pocine onda da osveti. I ponovo ulazite u zacarani krug. On prekida bilo koju aktivnost kod kuci, slusa jos vise zameraka sa vasej strane, sto jos i nije znao o sebe, a vi se nadate jos da time podizite ga za dobar postupak. 

Sta treba raditi?

Vazno je prestati ne samo lose goviriti o muzu, a i prestati lose misliti o njemu. Cak i ako ne izgovaramo ono sto mislimo, ipak misli deluju na realnost isto kao i reci. Sva delatnost zene je unutra, u njenim mislima. Tu je njena snaga. Cak i ako vi prestanite da se zalite na svog muza, ali nastavite da mislite o njemu kao o nesrecniku, nikakvih promena nece biti. Sve ce ostati na istom. 

Ostavite maste o idealnom partneru. Ova masta duboko sedi u nama, da nije prosto otbiti je. Ali da bi smo krenuli dalje u svom razvoju, treba to uraditi bez obzira da je to tesko i tuzno. Treba poceti od sebe. Zasto je tako u zivotu? Moze dugo se boriti za promene kod drugog, ali cim odbijes tu ideju, poboljsava se raspolozenje, okolina pocine carobno da se menja.  
San o idealu je uvek podsvesna zelja dobiti idealnog roditelja. Ova zelja ogranicava, tera stojati na istom mestu i cekati cuda. Mislite tako ce da se pojavi idealan muskarac? Pustite ocekivanja i razmisljanja - kakav treba da bude partner, sta treba da radi, koliko treba da zaradjuje. Sva ova ocekivanja ne donose nista  osim dusevnih bolova i razocaranja.  
Kad vi prekinite da govorite lose o muskarcu, vi se pozdravljate sa idejom da ga promenite. Znaci ste spremni da ga prihvatite takvim kakav jeste. Treba da shvatite da promjenljivost ne ulazi u muske zadatke. Muskarac nije plastilin. On je cvrst. TREBA DA SE MENJA ZENA!!! Ona treba da razvija kod sebe fleksabilnost, neznost i mekocu. 
Nikad ne ogovarate svog muza sa drugaricama. Oni vide situaciju vasim ocima, prave zakljucke s obzirom vasih interesa. Oni ne mogu da vide istinsku sliku i dati pravilni savet. Njihov savet odmah nije pravilan. Zasto onda traziti od nih saveta? A ako drugarica nije udata? Podsvestno ona ce vam davat savete koji vas dovedu do samoci.  
Pamtite, ako vi ogovarate muza sa drugaricama , vi ste dete. Umesto usmeravanja svoje energije na muza, razbacujete nju na razgovore sa drugaricama.
Ako mislite o muzu lose , ovo je signal da u vasem zivotu, unutra vas ima nesto sto vi ne zelite da videte. 
"Sve sto primecujemo kod drugih ima u nama. Sve sto ima kod drugih i izaziva u nama jake emocije, prisutno u nasej energije. Prvi korak ka promenama usmeriti fokus paznje na sebe. .
Pocinite da pratite svoji misli, zaustavljati ih, kontrolisati. Kad krenite da mislite lose o muzu, signal sebe 
- "meni je lose", 
- "ja sam dozvolila ovim mislima da se pojave kod mene i ja zelim da prebacim odgovornost za moju nesrecu, moj neuspeh na nega" 
Obelezite ovi trenutci i snagom volje prekinite da prebacujete svoju odgovornost na njega. Koliko imate godina? Treba da se rodite psihicki kao odrasla osoba.  
Prestanite da budite zrtva
Ucite se da postujete vaseg muza. A postovanje pocine u sebe, od postovanja premo sebe! Postovanje pocine da manifestuje u okolinu, njega pocinu da postuju i druge ljudi (bumerang). Pocinete da osecate njegov znacaj, ovo ce ga ojaciti i dati mu snagu i sigurnost. Pitanje njegovih uspeha samo pitanje vremena u takvom slucaju. Kad zena vidi muske vrline, to stvara muskarca, daje mu krila, kod nega dolazi sreca i naravno uspeh. I on nikad nece da bude ljeniv. 
Muskarac ne moze generisati srecu, on nju dobije od zene, od njene ljubavi, postovanja i priznanja njegovih zasluga i transformise tu energiju u energiju stvaranja, dostignuca i uspeha.  
Pitanja i individualne konsultacije na 
tel. 0659636300
Skype: viptajga
email: vpchesh@gmail.com


Комментариев нет:

Отправить комментарий