среда, 17 мая 2017 г.

Lepota za 20 minuta. (Ili tehnika praviljnog jutra)

Opet jutro.... Kako teško ustati sa kreveta... Spavala sam 8 sati a kao da nisam spavala... Opet na posao, neču da ustanem... Ajde jos 5 minuta... ...
I tako dalje..... I tako svako jutro.... Da li vam poznata ova jutarnja slika? 
Ako je odgovor - DA! Onda nema ništa lakše kao....
Pravilno i srečno jutro... ili obaveznih dejstva 

Dejstvo 1. Jutarnja molitva (meditacija) Pozdrava i Zahvalnosti Novom Danu
- cim otvorite oci,
ocitajte molitvu (mozete i svojim recima) zahvalnosti Novom Danu
- Jos zatvorenim ocima zamislite sebi da je to najsrecni dan u vasem zivotu, uzivajte u svakom trenutku prethodnog dana, kakav god da je (suncan, kisovit, hladan, vruc, snezan i t.d), pronadjite vise pozitivnih zrnca u raznim trenutcima prethodnog dana
- Pozdravite se sa svojim VOLINIM telom, posalite osmeh i polubci svakoj vasoj celije, ohrabrite ih, zahvalite za dobar rad 
Dejstvo 2. Protežemo se. 
Protežiti se bolje u 2 poteza: na početku kao čovek, posle kao mačka.
    1. Kao čovek. lježači na leđima ispružimo se u dužinu, ali tako jako da bi se čuli svi prlenevi i sglobovi. Kažite njima "Dobro jutro!" i okrenite se na stomak.  
2. Kao maćka. Na stomaku - ustante na ruke i kolena, kao maćka. i polako i graciozno imitirate maćku - leđa gore, dole, opustite zadnicu na pete, istegnite se, glavu gore.
 0* - bez protezanja nema buđenja i telu je teško!
Dejstvo 3. Budimo gastro-enterološki trakt.
Čaša tople vode (a bolje 2 i 3...) je najbolji alarm za želudac! Sve ostalo (hladna voda, kafa, caj, sok i t.d.) tek posle!. Bolje sa dodatkom u vodu 2-3 kapi hidrogena 3% (moze i manji prstohvat himalajskoj soli). (Možete da našepučite na vodu svoja osečanja "Majka Voda, ja te volim! Daj mom telu zdravlje, mladost, snagu i lepotu: Hvala ti!" i sl. svojim recima). Hidrogen pravi od obične vode kiseonski koktejl (divno napunjava krv kiseonikom, odlično čisti organe i sve telo, posebno se vidi posle trajnog uzimanja), a dobre reči napunjavaju vodu pozitivnom energijom, koja se prenosi organizmu. 
(Za detaljnie informacije za zdravlje se obratite na telefon +381659636300)
Dejstvo 4. Oživljavamo lice. 
Ako niste zadovoljni borama, koji su se pojavili zadnje vreme i još niste radili gimnastiku za lice onda setite se deci i prosto pravite razne grimase na licu. Zatvarajte oči, dižite i opuštajte obrove, trenirate usta i obrazi izgovarajuči zvuci A, O, U, I. Ponavljate decu kad oni igraju sa ogledalom. Ova gimnastika ukljucuje energetske meridiani, koji su se nalaze baš na licu. 
Dejstvo 5. Oživljavamo oči. 
Najbolje sredstvo za to je muzička voda. Uzmite čašu tople vode, uključite Mocarta (ili drugog kompozitora klasicne muzike, koji vam najviše sviđa) i dok  se tuširate, neka voda za oči odsluša lepu muziku. 
Pre koriščenja u vodu takođe možete da dodate 2-3 kapi hidrogena 3%. Nakvasite vatne tamponi ovom vodom i stavite na oči i podočnjake. Sedite 2-3 minuta. 
BITNO! Dok sedite, fokusirajte se na svojim osečanjama. Šta se oseča oko očiju? A u oku? Prohlada? Toplo? Peckanje? Budite sa svojim osečajama, nemojte da razmišljate o brigama... i vidičite trenutni rezultat!!! Čak i boja oka če postati sijajnije! Ostalom vodom umijte lice, i ono če reagovati na ovu proceduru sijajno!
Uzivanje u osečajama se zove "Efekat usmerene pažne". Sijajan efekat! Vaša usmerena pažnja može dosta učiniti za vas i vaše zdravlje i izgled.
Dejstvo 6. Oživljavamo kosu.
Moje kategorično mišljenje da je šampon "2 u 1" neprijatelj za lepu kosu!
(pitajte svog frizera-profesionala, dobičite profesionaljno obrazloženje ove činjenjice)
Perimo kosu vrlo jednostavno, ali vredno i efikasno.
- pokvasite kosu vručom vodom, ugrejte kosu i kožu glave
- nanesite šampon na kosu, lepo masirajte prstima kosu i glavu, 
- dodajte na kosu 1-2 supenih kašike jabukovog ili vinog sirčeta i nastavite pranje sa šamponom i sirčetom, propuštajuči dlake između prstima. 
- Dobro ispirajte več hladnom ili jedva toplom vodom. 
Onda ne treba vam kondicioner. Ako ste več ne možite bez kondicionera, onda osušite kosu peškirom, nanesite kondicioner na 15-30 sekundi, ispirajte jedva toplom vodom. 
- sušenje ima takođe svoje tajne. Nanesite na kosu nekoliko kapi omilenog parfema i počinete sušenje. Prvo hladnim vazduhom, posle toplim (ne treba vruči!) na kraju opet hladni. Trajnost parfema pri takvoj upotrbi se povečava. 
Pažnja. Hladni vazduh izduva vodu, vruči nju isparava. U vručem procesu kosa se ugreje i gubi elastičnost, zato postane tanka i slaba. Hladni vazduh čuva obim
Dejstvo 7. Oživljavamo telo.
Da bi pravilno probudili telo treba završiti 3 faze - samo tim možemo izvlačiti energiju koja se skupila u toku sna.
Faza 1. Masaža ušiju, dlanova, stopala - to je masaza svih organa!.
Ništa komplikovanog. Masirate ušnu školjku palcem i kažiprstom od donjeg dela ka gornjem dosta osečajno 3 kruga.
Faza 2. Tuširanje. 
I ovde sve je jednostavno. Pre tuširanja dobro potrljate suvu kozu celog tela, a posebno na tabanima, a posle 2-3 minuta se tuširate.
Biče bolje ako u toku tuširanja ponavljate rečenjicu "Majka Voda! Operi sa mog tela fizičku i energetsku prljavštinu. Majka Zemlja! Primi i preradi sve u Blago"
(Po pravilama psiholingvistike  ova rečenjica izgrađena odnosno njenim strogim zakonima, zato je ona odlično radi)
Faza 3. Oživljavanje bubrega. 
I ovo je jednostavno. Sedite na pete. (pete ne stavite na pod), držitese za nešto, sedite tako 1-3 minuta. Posle uradite 3-5 naklona, pokušavate da dodirnite dlanjima ili prstima pod. 
Da li znate da energija se stvara u 2 organa kod žena - bubrezi i materica. Muškarci su slabije - samo bubrezi. 
Na ovoj fazi se sklanjaju otoke. Posle ovih vežbe za 20 minuta prolaze otoke sa očiju, posle 40 minuta sa nogu. 
I to je to... 
Samo 15 - 20 minuta! To je sav jutarni ritual! I telo je budno! I ono se otvorilo prirodnom lepotom! I ono je spremno ka vašim pobedama!
Posle svakodnevne upotrebe ovih saveta vrlo uskoro vaši prijateli neče da vas prepoznaju! Podmlađivanje 10 - 15 godina!
P.S. Zelim da vas zamolim, ako ste prihvatili saveti i poceli da koristite ih, napisite svoj komentar, kako vam to ide i kakvi su vasa osecanja. Hvala!!!! 

Ako zelite detalnije da saznate osnovna znanja na temu "SAM SEBI ISCELITELJ", prijavite se za radionicu ili individualnu konsultaciju
Tel: 0659636300
Email: vpchesh@gmail.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий