пятница, 9 июня 2017 г.

Sto treba znati o koriscenju duhovnih praksa u svakodnevnom zivotu.

Sto treba znati pre nego sto krenite da se bavite duhovnim praksama. 
Ovo je post za ljudi, koji dozivljavaju iluzije odnosno koriscenja duhovnih praksa. 
Duhovne vezbe nije magicna pilula za sve probleme. Osim toga kolicina problema nakon pocetka koriscenja duhovnih vezba, rada sa sobom moze se povecati
Zasto se tako desava?

Na pocetku rada moje radionice Majstor Zivota pre 15 godina dobila sam jedan vrlo cudan komentar, na koji nisam znala kako da odgovorim: "Sve fino i jednostavno zvuci na vasim treninzima, a kad dodjes kuci, nista se ne menja, a postaje jos gore....." Tada nisam mogla da pronadjem potrebne reci da odmah dam odgovor. I Ja sam zivela u iluzijama povodom delovanja "Univerzalnih Duhovnih Zakona"...
Sada
ucesnici radionice "Majstor Zivota" imaju dovolno visoki nivo svesti.
Ali ponekad jos cujem komentare sa optuzbama da duhovne prakse pokvarili zivot. 
Zato zelim da izlozim osnovni principi, koji treba racunati pre, nego krenemo da koristimo duhovne prakse u svakodnevnom zivotu. Bez razumevanja ovih principa bice tesko da postizemo uspeha uz koriscenje bilo kojih tehnika rada sa sobom.
Nakon koriscenja duhovnoh vezba problemi mogu da se pogorsaju. Na pocetku resavanja bilo koje probleme situacija moze da manifestuje sebe jos vise. 
To se desava sbog toga, sto na povrsinu svesti se podizu neodradjene traume, negativne uverenja.
Nekoga to moze jos vise da uplase i zaustaviti, pojavi se zelja ostaviti sve kako jeste. 
Neko pocine da optuzuje duhovne tehnike u svojim problemima - "zelila sam da resim problem, a postalo je jos gore"
Ovo je vezano sa neznanjem DUHOVNIH ZAKONA i sa nerazumevanjem (neshvatanjem) toga, kako rade duhovni alati. 
Uz pomoc duhovnih vezba covek se vezuje sa svojim Visim Aspektom, svojim Visim JA, sa duhovnim nastavnicima.
Na ovoj fazi jedini moguci nacin odgovora je osvetljiti situaciju sa svih strana. 
Primer: ako ste u mraku i zelite da vidite nesto, Vi palite svetlo. I ako ste videli nesto ruzno za sebe, Vi ne krivite svetlo za to sto ono vam osvetlilo nesto ruzno. Svetlo je vam pomoglo da vidite. Takodje duhovne vezbe vam pomazu da budite svesni svojih sakrivenih trauma, emocija, ogranicenja, uverenja, stereotipa i t.d., da resite situacije i probleme, da se vratite sebi, da pronadjite mudrost u svakoj situacije i t.d.

Zato zelim da pronadjite odgovore i u ovom clanku, ZASTO se desavaju pogorsanja nakon rada sa sobom, sa svojim emocionalnim blokadama. 
Ako covek radi samo prvi koraci ka svesnom zivotu, ka prosiravanju svesti, njegov put u startu je pun ogranicenjama, emocionalnim blokadama, psiholoskim traumama, negativnim emocijama (strahove, sumnje, nesigurnost i t.d). I dok osoba ne pocisti ove gomile, ona ne moze da ide dalje. 
Ako osoba jos nije spremna da pogleda u oci svojim strahovima, pritisnutim osecajama, svom kvalitetu, ona pogresno shvata pogorsanje situacije kao negativno dejstvo duhovnih vezba. Ona ne razume da Odgovornost za sve sto se desava sa njom u zivotu podpuno je u njenim rukama

Ako zelite da dobijete vidljivi rezultat duhovnih vezba i tehnika, koje koristite u svakodnevnom zivotu, u startu budite svesni da Vi ste odgovorni za situacije, Vi sami ih stvorili, a posle izaberite da cete da postupate drugacije. A duhovni alati vam pomognu da se iscelite od trauma i da promenite negativna uverenja i pozitivna, kako pronaci bisere mudrosti u svakoj situacije (klikni)

Duhovne prakse NE resavaju Vasi problemi
Treninzi, kursevi, seminari, knige, i t.d. za licnostni rast obecavaju da promene Vas zivot, da se pozdravite sa samocom, da resite nesigurnost u sebe, da pronadjite ljubav svog zivota, da popravite odnose, da popravite zdravlje, da pobolsate finansisko stanje i t.d.

Ali vecina ne shvata, da rezultat zavisi SAMO OD SAMIH SEBE. Kurseve, seminare, knige i dr. ne menjaju nas zivot., nego MI SAMI uz njihovu pomoc. 
Bilo koja tehnika radi! Nije bitno, da li vi koristite tehniku iz kniga, preporuke iz videa ili kupujete skupi trening. Duhovni alati  ne resavaju problem, nego Vi resavate ga sami uz pomoc alata. Bez vaseg ucesca nista nece da se desi. Ni jedno pitanje nece da se resi ako Vi obicno meditirate bez preduzimanja nekih realnih koraka u realnom zivotu. Bilo koja navika nece da se pojavi "odjednom", iz nicega. Treba je stvoriti. Bilo koji cilj trazi ulaganja vremena, snaga, energija. 
Ovo je cena koju Vi platite, a to je odricanje od zivota "po starom", prihvatanje izazovakardinalno promeniti bilo koju sferu svog zivota. 
Primer: meditiranje na privlacanje novca je beskorisno, ako Vi osim toga nista ne radite na poboljsanju kvalifikacije, na stvaranju neceg novog, na potraznju mogucnosti, na prihvatanju mogucnosti, na potraznje posla i t.d. i samo cekate da proradi tehnika.  Mrsavljenje nije moguce samo uz afirmacije na lepu liniju. U prvom i drugom slucaju trebaju vasa konkretna dejstva.

DUHOVNE VEZBE + VASA DEJSTVA U REALNOM ZIVOTU + DOSTIGNUCA REZULTATA

Duhovne vezbe nije magicna pilula.
Ljudi zive u zabludi kad cekaju efekta magicne pilule (magicnog stapica) od duhovnih praksa. "Primio sam jednom i sve sam resio"
Nista nece da se promeni, dok covek ne shvati da on je SAM Tvorac svog zivota, a duhovne prakse su samo alat u njegovim rukama. (Pricamo o ljudima, koji praktikuju duhovne vezbe svaki dan. A ima i takvih, koji jos gore - ocekuju rezultat samo od citanja knige ili prisutstva na treningu bez ikakvih ulaganja u promene stereotipskog zivota, bez koriscenja znanja)
Svaka meditacija ili praksa ima svoj cilj: neke pomazu iscelivanju od bolova, neke su napravleni na otkrivanje talanata, dostignucu ciljeva, ostvaranje zelja.
Ali oni svi pomazu uspostaviti nasu vezu sa Duhom. Ako vi koristite vezbu kao recept od bola, naprimer sa ocekivanjem konkretnog rezultata, Vi mozete da suocite sa razacaranjem. 
Primer: devojka zele da bude volena, ljubomorna je na svog mladog coveka, dovodi do raskidanja odnosa. Njena cilj je da vrati volenu osobu, njegov odnos premo sebi, da dokaze da ona je vredna njegove ljubavi. U u vezi sa tim koristi prakse za poboljsanje svoje privlacnosti. Umesto toga ona dobije poucne situacije, koje donose mudrost: "Nauci se da prihvatas sebe takvom, kakva jesi (ljubomorna ili nepodnosljiva, naprimer), zavoli sebe, nauci se poverenju i t.d. U ovom slucaju njena ocekivanja od duhovnih praksa nisu opravdani, jer ona ih prihvatila, kao magicnu pilulu. Ako devojka ce da shvati, kakvu poruku njoj su doneli vezbe, onda kao rezultat ona ce dobiti mnogo vise, nego je zelela. A to je:
- stvori ce duhovni stav 
- otvori ce za sebe unutrasni izvor ljubavi, koji ce njoj doneti ljubav, poverenje i postovanje premo sebe.
A to je mnogo vise, nego sto ona htela da dobije....

Kad se nalazimo u epicentru neblagoprijatnih situacija, okolnosti, tesko ugledati u njima sasvim drugi smisao, poucnu poruku za nas...Treba vladati hrabroscju, spremnoscju i navikama ugledati sve, sto plasi, od cega smo se okretali sbog strahova i neprihvatanja. Sigurno u svom okruzenju imate ljudi, koji se bave raznim tehnikama, ali stalno kukaju, kako je sve lose kod njih (a mozda i vi to radite?..... pitate sebe....). I ja sam bila takva, posle na putu sam trosila snage, ubedjivala, pricala svoje iskustvo, kako sam ja promenila situaciju, nadala sam se da oni me cuju, da ce me da poslusaju. I na svojim radionicama obelezavam BAS TAKVO ISKUSTVO. Ali, kad oni cuju od mene, ili na mojim radionicama, da meni pomoglo PRIZNANJE I PRIHVATANJE ODGOVORNOSTI i izbor da sama odgovaram za sve sto god se desava u mom zivotu, u njihovim ocima odmah se gubi interesovanje.........
Zasto?
Za to sto oni CEKAJU MAGICNU PILULU! Zato nije im interesantno moje misljanje, moje radinice....
Zaliti se i kukati je mnogo lakse, nego priznati da smo sami stvorili okolnosti, u kojima se nalazimo. I o tome govore licni istorije stalnih ucesnika radionice "PUT KA SEBE", ili drugih treninga i tehnika, ako se oni ih koriste pravilno sa pravim shvatanjem licnog ucescja, kojisu promenili zivot zahvaljujuci duhovnim vezbama.

Duhovne prakse ne rade kao magicna pilula!
Oni pokazuju, osvetljuju put, na sto treba skrenuti svoju paznju, da bi savladati sa problemnom situacijom. 
Ovo je ispit. Ako vi ga polozite, dobicete mnogo vise, nego samo resenje problema. 
Ne ocekivajte cuda, stvarate ih sami. Kako glasi recenjica "Kod Boga nema drugih ruka, osim Vasih". 
Uverujte se u Sebe, otkrijte i prihvatite svoje snage, svoje sposobnosti i vidicete, da ste sposobne da uradite mnogo-mnogo vise, nego mislite!

VEZBATE I MENJATE SVOJ ZIVOT!

Pridruzite se radionice "PUT KA SEBI", dobijte preporuke i koristite ih u svom svakodnevnom zivotu. 
Sa pitanjama za individualne konsultacije i radionice obratite se na tel. +381659636300 distanciono i u realnom zivotu. 
Pisite na email sa porukom "Spremna sam za promene!"
ZELIM PUNO SRECE NA VASEM PUTU!


Комментариев нет:

Отправить комментарий