среда, 25 ноября 2015 г.

Ovas je kao lek

Zdravo drage Majstore. Novembarski ciklus predavanja "Putovanje u dubinu svog tela" uskoro se zavrsava, a za mnogih, ko je slusao i ucio, nastao pocetak novog puta ka sebe, ka svojim mastama, zeljama, ciljevima, uspesima.... I neka vase telo bude zdravo! A ja cu vam podeliti jos jedan recept zdravlja. Vredi i za zene i za muskarce. Jer polako je krenula priprema za Novu Godinu, bozicne praznike i ostala proslavlja, koja zna da bude cak i skodljiva za zdravlje. Ove recepti bice vam potrebne za odrzavanje
cistoci stomacnih organa i celija. 
Ovas je eliksir zivota. Podize na nogi cak i teskog bolesnika, resava mnoge probleme sa zdravljem i oporavlja snagu. 
1. Ovsene mekine svako jutro za dorucak. (na 1 porciju 2 supene kasike mekinja u vrelu vodu, moze na pola sa mlekom na vas ukus. U kasu mozete da dodate suvu sljivu, bundevu, i t.d. Dodajte u kasu 10-20 gr. putera, i malo soli. Ja koristim himalajsku).
2. "Ovseni caj" 1 sup. kasika ovsa + 2 case vode, kuvati 1 sat na sporoj vatri pokloplenom. 
3. Jedan od najboljih recepta za ozdravljanje. 1 casu zrna ovsa + 5 casa vode, kuvati dok se ne ispari pola vode, i stvara se polugusta masa. U masu dodati 4 kasike meda, kad se malo ohladi. Koristiti toplo. u toku dana u dva ili tri poteza. Ovaj napitak ima jaka ozdravljujuca svojstva. 
4. Eleksir zivota. Poznati francuzki lekar Katerin do 120 godina je bio mlad, energican i raspolozen. Po njegovim pricama on je 3 puta godisnje (prolece, leto, jesen) koristio u toku 2 nedeli tako zvani eleksir zivota. 
Nacin pripreme. 400 gr. zrna ovsa dobro se pere, stavljaju u 6 litara kljucane vode i kuvaju dok ne ostane 3 litara tecnosti. Posle filjtrirate kroz gazu, dodate 100 gr. prirodnog meda, dobro poklopite i jos jednom neka prokljuca. Ohladite, smestite u flase, dobro zatvorite i cuvajte u frizideru. Pre upotrebe sipate u casu sok od limuna po vasem ukusu. Popijte polasata pre jela vrlo malim gutljama. 
Ovaj napitak jako dobro cisti organizam, podstice mrsavljanje i podmladjuje. Napunjava vas organizam hranljivim supstancima i vitaminama. 
5. Ovsjeni kvas. Na teglu od 3 litara uzeti 400 gr. ovsa, oprati ga, sipate cistu hladnu vodu i dodate 3-4 supene kasike secera. Pokrijte teglu gazom i sacekate 4 dana da se fermentise. Posle 4 dana ovaj prvi kvas ima vrlo izrazen ukus. Mozete ga popiti ili prosuti, ako ukus za vas rezak. Posle ponovo na isti ovas dodati vodu i 3-4 kasike secera, a takodje 5-6 komada suvog grozdja. Promesati i ostaviti za fermentaciju na 3-4 dana. Posle gotovi kvas otfiltrirati u flase ili tegle, a na isti ovas dodati ponovo 3-4 kasiki secera, suvo grozdje i hladnu vodu. Isti ovas mozete da koristiti do 3 meseca. Secer moguce zameniti medom. 
Napitak jako dobro poboljsava nivo energije, normalizuje metabolizam, dobar za hipertenziju i srcana oboljenja (umereno!), u programu mrsavljanja, ojacava glec na zubima, leci nnevelike cirjeve, diabetis, poremecaj rada pankreasa, ima baktericidno dejstvo i t.d. 
PAZNJA! Ima kontraindikacije. Ne preporucuje se za povecanu kiselost, bolesti jetre, giht, kolitis i enterokolitis. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий