среда, 11 октября 2017 г.

MOJ PUT KA SEBI . 2 deo

Sumnje na putu duhovnog rasta. Kako ih odoleti?


Skoro sam prolazila kroz iskusenja prekomernog materializma. I meni se ucinilo, da sve ovo je besmisleno, da tankog sveta ne postoje, da sve price o tome su gluposti.... I osetila sam sumnju, strah i sekiraciju....." (Iz komentara)

A desava li se kod vas da i vi na duhovnom putu suocite sa sumnjama? Odjednom prestanite da verujete glasu svojoj duse i pitate sebe: "Mozda ne postoje nikakvi duhovni nastavnici? A glas mog Viseg Ja je samo rezultat mojih fantazija? 
Da li zaista postoje svet Andjela? Razlicate dimenzije?" Sve to nije naucno.
Odakle su ove strahove i kako ih transformisati?

3 razloga za sumnje sa kojima suocimo na putu duhovnog rasta.


1.
Nedostatak znanja o duhovnoj gradne sveta.

Tanki svet i druge dimenzije nije moguce opipati, proveriti, da li oni u stvari postoje. Niko sa 100% sigurnoscju ne moze da kaze sta ima van nasih znanja.
Vrlo malo ljudi, koji su zaista vidoviti da bi se ubedili u postojanju Andjela i drugih duhovnih bica.
Zato svako za sebe bira taj sistem znanja i uverenja, koji rezoniruju sa njegovom dusom. i zivi sa odgovornoscju ovim principima.
I na putu duhovnog razvoja kod svakoga normalno se desavaju sumnje. Da li je to zaisto to, u sta ja verujem?
A kad sve duze idemo PUTEM KA SEBI, sve redje se pojavljuju ovakvi misli.
Dosta znanja o tim sumnjama i odgovore na pitanja o duhovnosti mozemo da pronadjemo u bezbrojnim knigama.

Ne mozemo da napipamo teplo ili hladno - mozemo to da osetimo

Ne mozemo da napipamo misao, mozemo da dozivimo.

Ne mozemo da napipamo struju, mozemo da osetimo i da suocimo sa rezultatima njenog delovanja.
Ne mozemo da vidimo Boga, ali verujemo i obracamo se Njemu.
Tako i Duhovni Svet, Andjele i Nastavnike ne mozemo da vidimo (osim posebnih ljudi) 
ALI MOZEMO IH DA OSETIMO, KAD ZIVIMO VIBRACIJAMA SRCA I RADIMO NA DUHOVNOM RAZVOJU!!!!

2. Prelaz na novi vibracioni nivo.

Jos jedan razlog za sumnje - da li rade duhovne prakse? je da propada sjaj osecaja u meditacijama.
Nekome se desi da posle meditacije vise ne osecate uzpon, popunjavanje energijom, radost. Kao da su ove osecaje izbrisani. I pojavljuje se osecaj, da ova vezba vise ne radi. A to nije tako. To znaci da vase vibracije su se podigli na nivo, na koji ste planirali.

Ranije vama trebala praksa da osetite te vibracije. A sada su za vas norma.
Zato treba da probate ozbiljnije duhovne vezbe naprednog nivoa, da osetite novi dozivljaj uzpona.
Bitno je da ne stvorite zavisnost od meditacija. Pamtite sbog cega se time bavite i sta zelite da postignite.
Naprimer ucesnici radionice Majstor Zivota "PUT KA SEBI" vec su postigli nivo, kad mogu brzo da se nasteluju na vrlo visoke vibracije, na kojima moze da se desi isceljivanje fizickog tela, restart za jos bolji rad za izlaz na novi vibracioni nivo. 

3. "Pad u matricu"
Svako dozivljava trenutke uzpona i pada. Doba uzpona se manifestuje osecajem lakoci, entuziazmom, verom u bolji zivot. U ovakvom stanju vi zaista osecate podrsku iz tankog sveta, primecujete znakove, dobijete informaciju i pomoc.
A kad se desi pad, onda sve okolo se cini mracnim, tuznim.
Sve sto vam donosilo radost, kad ste bili na uzponu, sada eritira, a vasa vera u Vise Snage nestaje.
U trenutak pada vi ste odvojeni od Viseg JA, prekida se veza sa duhovnim nastavnicima. i vi ostajete jedan na jedan sa svojim strahovima, sumnjama i svojim ego. Vase emocije vibriraju na nizkim frekvencijama. I nije cudno da se pojavljuju sumnje u istinu, u koju verujete.
Vase ego se smeje vasim koracima na putu duhovnog rasta, jer ono veruje samo sigurnoj informacije i proslim iskustvima (takodje stereotipima, pogresnim uverenjama, misljenju drugih ljudi)
U ovaj trenutak pitajte sebe.
- Sta cini me srecnom? Beznadeznost ili vera u ono sto ja sam jedina sa Visim Duhovnim snagama?
Sa jedne strane uverenje, da nema vise nista osim materialnog sveta, a sa druge veza sa Visim Svetom i pomoc, koju dobijemo od nega.
Uporedite svoj osecaj na svakoj strani. Sta izaberite?
Nije bitno da li zaista postoje to u sta verujete. Bitno je da li vas to podrzava ili cini vas nesrecnim.
Nije bitno znanje ko u stvari  vas podrzava - te nevidljivi pomocnike ili vasa vera u sebe. 
Kako god to nazovite. Bitno je sta vi osecate u tome.

Oso kaze: "kad vi dopustate bilo koju sumnju, u vasem srcu se oseca napon, jer u poverenju srce je opusteno, a u sumnje srce je u grcu. Sto vise zivite "u glavi", to vise srce u grcu. Kad zivite srcem, ono se otvara kao cvet lotosa. Tada vi stvarno zivite i srce je opusteno. Kad vas hvata sumnja, vas onda hvata um. Sumnja moze da bude absolutno pravilna, ali cak i pravilna, nije ona dobra, jer razara vase srce."
Sto vise radite sa sobom i vezbate svakodnevno, to vise slusate svoje srce. To je jeste tezak trud, ali isplatljiv, jer sa vremenom pocinite da primecujete tolerantnost i mir premo svemu. Dobicete sigurnost u sebe u svakoj situacije. vasa srce sve vise opusteno i izlaz iz bilo kojoj situacije se otvara sam po sebi.

Gledajte ponekad Vas Dnevnik uspeha. Ako jos nemate ga, pocinite. Svako od nas ima makar 3 pobede svaki dan. Bilo koje, sitne ili krupne. Zapisite ih u svoj dnevnik. Od malih i sitnih koraka se slaze citav put. Uradite tako da vase uspehe, koji ste postigli uz pomoc duhovnih znanja i vezba budu na vidljivom mestu, u vasem dnevniku uspeha.
(U startu vam moze da pomogne kniga Og Mandino "Najveci Trgovac U Svetu") 

Napravite svoje simbole, koje mozete da skupljate, kad budite postigli neku pobedu. Skupljate te simbole. I kad budete nekad pogledali, koliko ste skupili i prozivite ponovo osecaj tih pobeda, vasa sigurnost u sebe ce da poraste. (To je isto, kad gledate slike iz proslosti i ponovo dozivljavate iste osecaje, kao u taj trenutak na slici)

Ako imate neki talenat da stvarate nesto materialno (slike, nakit, strikanje, igracke, i t.d) posvetite svaki novi rad nekom vasem uspehu.

Kad pocinite neki posao ili rad za ulepsavanje vaseg zivota, posadite u saksiju seme neke biljke ili sveca. negov rast ce simbolizirati rast vasih uspeha, vas duhovni rast i rezultat u bilo kojoj sferi, koju ste odredili. To moze cak i da bude sadnice drva, zbuna, koje vam se svidja ako u pitanju neki veci cilj. Negujte je. i kad vas pocine da odoleva sumnja da nema rezultata, da uzalud to radite, da vam ne pomazu vise snage ili nesto trece, vracajte se vasej sadnice ili biljke ili cvecu. Ono ce vam napomenuti da ste uradili takav put ipak u svoju korist. I oni ce vratiti vam osecaj vere u sebe. 
(Pogledate jos jednom "kako pronaci bisere mudrosti u svakoj situacije" OVDE... Ucestvujte u radionice "PUT KA SEBI", koristite meditaciju "Vracanje sebi" ili "Vidim sebe, volim sebe, cenim sebe")

Uvek imamo zelju da znamo sve unapred. I to se odnose takodje i na ono, sto ne mozemo da vidimo, da pipnemo u stvarnosti. Tako je sagradjen covekov um, da nemu potrebni dokazi.
Ali nas zadatak da od uma predjemo ka srcu da bdobijemo dusevno spokojstvo, da naucimo da kontrolisemo emocije i da upravljamo njima, da budemo srecni u harmonije zivota. 
Zato vratite se srcu i koristite ga kao rezonator istine i budite verne svemu, sto vas podrzava i napunjava. 
A kad vac pocine da odoleva sumnja, setite se FILTERA ZA MIR U DUSE. 
Za bolje i brze rezultate pridruzite se nasoj radionice PUT KA SEBI Detalnije OVDE....
I ako potrebna ova radionica u vasem gradu, postanite organizator i mi cemo doci kod VAS!

Pitanja i individualne konsultacije:
tel. +381659636300
email: vpchesh@gmail.com







Комментариев нет:

Отправить комментарий