вторник, 26 февраля 2013 г.

ZAKON JE TEŽAK, ALI TO JE ZAKON......

Zakon plačanja
Za sve treba platiti: za akciju, za izostavljanje... Šta če biti skuplje? Ponekad odgovor je očegljadan samo na kraju života, pre smrti da plata je skuplja za izostavljanje. Izbegavanje nesreći ne čini čoveka srećnim. " U mojej školi bilo je mnogo nesreći, večina od nih nije desila..." - reć starog čaveka pre smrti sinovima. 
Slično privlači slično: 
U našem životu ne postoje slučajne ljude. Privlačemo ka sebi ne onih, kojih želimo da privlačemo, nego onih, koje su slične nama. 
Zakon mišlenja: 
unutrašni svet misli čoveka se izražava u spoljašnjem svetu stvari. Ne treba tražiti razlog nesreći u spoljaćnjem svetu, nego obračati svoj pogled unutra sebi. Naš spoljašni svet je realizirani svet naših misli. 
Zakon privlačnosti: 
čovek privlaće kod sebe ono što vole, plaši se ili stalno očekuje, a to je sve što se nalaze u
centru fokusirane njegove svesti. Život daje nam ovo što mi očekujemo da dobijemo od njega, a nije ovo, što želimo da dobijemo. Na šta računaš, to češ i dobiti.
Zakon potražnje: 
ako ne tražiš ništa od života, nečeš ništa dobiti. Ako tražimo od sudbini nešto nije jasno, onda dobijamo nešto nije jasno. Naša potražćnja privlaće odgovarajuću realnost. 
Zakon promena: 
ako hočeš promena u svom životu, preuzmi kontrolu nad okolnostima u svoje ruke. Nije moguće promeniti život ako ništa ne menjaš u njoj i ne menjaš sebe. Sbog svoje pasivnosti čovek često gubi realnu šansu, koja se daje sudbinoj. Ko stavlja prioriteti u vašem životu? Vi ili neko drugi? A možda ih stavlja sam život, a vi prepuštani slučaju? Postanite gazdom svog života. Ako vi ne krenite negde, onda ne stignite nigde. 

Zakon harmonije: 
čovek traži harmoniju u svemu - u sebe, u svetu.  Da bi postigli harmoniju sa svetom treba prvo postiči harmoniju sa sobom. Dobar odnos premo sebe, prihvatanje sebe je zalog harmonije sa svetom, ljudima i sopstvenom dušom. Harmonija ne znaći odsutstvo trudnoste i konflikta, koje mogu da budu stimul za ličnosni razvoj. Harmonija između pameti, osećajem i dejstvom. Možda je ovo sreća?

Zakon dobra i zla: 
ko ne zna da uradi dobro, taj ne može da proceni ga od drugih. Taj, ko nije sposoban da vidi zlo, za toga zla ne postoje. 

Zakon dopunjavanja: 
nama trebaju ljudi, dogođaje, izvore znanja koji mogu da nam daju ono što imamo u malim količinama. Trudimo se da budimo uključeni potencialu drugih ljudi. Dograđujemo sebe spolja. Naša želja vladati nekim ili nečem je nepriznanje, odbijanje sopstvenih dostojanstva i neverovanje u to što oni postoje. 

Zakon prihvatanja ili mira: 
sam po sebi život nije loš i nije dobar. Lošim ili dobrim ga čini  naše shvatanje. Život je takav, kakav jeste. Treba prihvatati ga, radovati se životu i ceniti ga.  Poverite životu, poverite u snagu vašeg razuma i želju srca. Sve če biti tako kako treba, ćak i ako drugačije. 

Birajte svoj pravac SAMI!!!!!!


Комментариев нет:

Отправить комментарий