суббота, 22 июня 2013 г.

Radost protiv raka.

Radost protiv raka.
Nemački psiholozi koji rade sa decom obolenim rakom u poslednjem stadijumu (na ovom stadijumu bolest se računa kao beznadežna) odlučili su da urade neobičan eksperiment: da ispuni želju srca deteta i da vide kako ispunjavanje želje deluje na zdravlje malih pacienata. 
U eksperimentu učestvovalo je nekoliko teških malih bolesnika, kojih čeka brza smrt. 
Šta su poželela deca?
4 godišnja devojčica, koja je bila
rođena na selu poželela da se vozi tramvajem.
11 godišni dečak je maštao o tome kako će jahati konja.
A 13 godišnja devojčica je sanjala da je ona princeza i njene pokorne sluge ljube njoj ruke. 
Psiholozi su iznajmili tramvaj i vozili su malu devojčicu po gradu. Ona gledala interesantne atrakcije i pila je čaj sa slatkišima. 
Za dečaka su iznajmili 2 konja i on sa njegovim ocem su jahali konje pored obale mora.
Najteži zadatak je bio pretvoriti mladu pacientkinju u princezu. Ali lekari su našli izlaz. Oni su iznajmili drevni dvorac, staru lepu carsku odeću. Doktori su se obukli kao sluge, a devojčicu  su obukli u haljinu princeze. Mala princeza je šetala po halama, sluge njoj služili i ljubili njene ruke. 
Naredni rezultati medicinskog pregleda bili su veomo iznenađujući i fenomenalni. 
Kod jednog deteta rak je potpuno nestao. Kod druge dece bolest je počela da opada ili potpuno se zaustavila!
Ovaj eksperiment je potvrdio istinu, koju su znali drevni lekari. Ali o tome su potpuno zaboravili savremeni lekari. Naše emocije vrlo jako deluju na naše zdravlje. 
Pozitivne emocije i dobri misli mogu ne samo da donesu radost i osećaj sreće ali i pobediti najstrašniju bolest. Zato rečenica "Uživajte!" sasvim nije šala, nego najvažnija istina.
Iz priče poznatog psihijatra, doktora medicinskih nauka, profesora A.I. Belkina:
"Pre nekoliko godina za vreme mog prvog putovanja u SAD mi smo posetili jednu od klinika, gde se primenjuju psihološki načini lečenja onkoloških bolesnika. Mi smo iskreno priznali kolegama da ne verujemo u efikasnost ove metode, ali spremni smo da promenimo mišljenje ako ćemo videti pozitivne promene u dinamici onkoloških oboljenja. I nama je bila predstavljena takva mogućnost. Skoro smo opet bili u toj klinici i ubedili smo se:
pacienti, kojima tada po mišlenju lekara ostalo nekoliko meseci ili ćak i nedelja života, sada izgledali apsolutno zdravim. Testovi su pokazali da su kod njih nestali zločudni tumori i metastazi. 
Međutim ovi pacienti su iskoristili sve moguće metode lečenja: zračenje, hemioterapiju, hiruške operacije, i t.d. Ali nisu mogli zaustaviti razvoj bolesti. Korekcija psihike dozvolila pobediti bolest."
"Korekcija psihike" je jednostavno promena misli sa negativnih na pozitivne. 
Ako izraziti sekret zdravlja u 3 reći, onda se to može kazati ovako "Misli o dobrom!" Ili još kraće - Raduj Se! Zato u stvari nije "U zdravom telu je zdrav duh", nego "Od zdravog duha telo je zdravo!"

Комментариев нет:

Отправить комментарий